Am 42 de ani. Da, as fi preferat sa va spun ca am 24. O sa fiu cinstita, imbatranirea este cumva si dureroasa. Ambigua. Ma simt ca un rahat uneori dimineata cand trebuie sa ma trezesc devreme si parca uneori nu mai pot fi asa de matinala ca altadata. Inca sunt o persoana matinala, doar ca mai lenta. Cand eram pe la 30 de ani eram capabila sa ma trezesc la 6:30 dimineata, sa ma machiez si la 7:50 eram deja in birou gata de munca.

Pe de alta parte, cei din jur imi zic ca asta inseamna sa imbatranesti. Te misti ceva mai incet. Te mai doare cate ceva uneori. Uneori nu iti mai pasa. Dar inca simti. Te transformi. Daca pe la 30 de ani faceai niste lucruri, acum nu le mai faci, faci alte lucruri. Nu e vorba ca te lasi de ele. Ci pur si simplu te schimbi.

Cand intru intr-un magazin si un tanar domn imi tine usa, inca sper ca face asta ca arat cat de cat bine, nu ca ma vede ca pe o batrana.

Ma uit in oglinda. Oglinda este inca prietena mea. Mai ales ca vad mici probleme pe care le pot repara pana sa le vada altii. Ma machiez mult mai putin., dar mai inteligent. Exagerez cu tot ce este hidratant si uite ca acum le vad cu adevarat efectul.

Inca mai cumpar prezervative. Culmea, ca azi ultimul meu gand este sa mai devin mama. Nici nu ar fi sanatos. Ba chiar ma gandesc sa ma pregatesc din vreme sa fiu o bunica eficienta. Dar a imbatrani nu inseamna ca emotiile de natura sexuala se reduc, din contra. Azi descopar si mai multe motive sa fiu fericita in viata mea sexuala. Descopar si mai bine ideea de intimitate si ma bucur la maxim de fiecare moment de acest gen.

The Mature Beauty sau Frumusetea la maturitate nu este neaparat un titlu de blog. Nu, nu este o chestie de marketing. Este ceea ce traiesc acum. Niciodata nu am fost mai sigura de frumusetea mea ca fiinta umana decat sunt acum. Cand eram foarte tanara, pe la 20 de ani, 20 si ceva, frumusetea era ca o teama in mintea mea. Adica tot timpul ma gandeam la par, la picioare, la sani. Uf, era ca o presiune ca totul sa fie perfect si sexi. Voiam sa fiu frumoasa pentru altii. Pe la 39 de ani am simtit pentru prima data in viata mea cand am simtit ca vreau sa fiu frumoasa doar pentru mine. De atunci cresc acel sentiment. Iar astazi e un modus vivendi, un fel de a trai si de a gandi.

The Mature Beauty inseamna sa ne bucuram de frumusetea pe care deja o avem, nu de cea pe care credem ca ar trebui sa o avem. Oh, da, as putea sa am picioare mai frumoase, par mai bogat, dar stai putin, uite ce am deja. De ce sa nu ma bucur de ce am? Uite, ia si tu o oglinda acum, uita-te in ea, descopera frumusetea ta si primeste-o din plin. Regaseste-te, bucura-te de timp cu tine insati si cu frumusetea ta.